Yük asansörü yüklerin çoğunlukla bir kişi eşliğinde taşınması amacıyla kullanılır. Fabrika, depo, alışveriş merkezi gibi yük taşıma işlerinin yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği yerlerde kullanılmak için 500-12000 kg kapasiteli olarak üretilirler. Yük asansörlerinde konfor ve hızdan çok eşya veya malzemelerin taşınma kapasiteleri çok daha büyük önem taşır.

Yük taşıma asansörü firmaların ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı kapasitelerde üretilebilir. Bu asansörlerin yıpranma payları insan taşıyan asansörlere göre çok daha fazladır. Bu nedenle bakım yaptırma gibi konularda dikkat edilmesi gerekir.

Yük asansörlerinin periyodik olarak bakımlarının yapılmasına ekstra özen gösterilmelidir. Karşılaşılan problemlerde yetkili firmalara haber verilmesi ve geri dönüş alınması oldukça önemli konular arasında yer alır. Yük çekme asansörü kapı ve kabin boyutlarının istenen genişlik ve yükseklikte tasarlanma olasılıkları bulunur. Bu asansörlerin kapıları ise tam otomatik veya yarı otomatik olarak tercih edilebilir.

Yük asansörlerinde kullanılan zeminlerin kaymaz malzemelerden üretilmesine dikkat edilmelidir. Makaslı yük asansörü kapalı kabin olduğunda yüklerle beraber insanların taşınmasını da sağlar. Yük asansörleri insan güvenliği de dikkate alınarak içerisinde paneller bulundurularak üretilir. Bu sebeple kişiler güvenlik ile alakalı problem yaşamazlar.

Yük Asansörü Faydaları Nelerdir?

Yük platformu kullanımının en büyük faydalarından biri yük taşıma kapasitelerinin yanında bu yükü taşıyan personelleri de güvenli bir şekilde taşımasıdır.

Bunun yanında içerisinde kontrol kumandaları da vardır. Yük asansörleri kullanmanın diğer bir avantajı ise enerji tasarrufu sağlamasıdır.Yük asansörleri genellikle kapalı kabin şeklinde üretilirler.

Bu asansörlerde motor yalnızca yukarı çıkarken çalıştığından diğer sistemlere nazaran işletmeler için çok daha fazla enerji tasarrufu sağlar. Bunun yanında hidrolik platform asansör uzun yıllar kullanılabilme özelliğine de sahiptir.

Yük asansörlerinde gerekli bakımların uzun yıllar düzenli bir şekilde yapılması durumunda sorunsuz bir şekilde görevini yerine getirmesi mümkün olur. Bunun yanında iş gücü açısından sağladığı önem de oldukça fazladır. Yük asansörlerinin bulunmadığı ortamlarda bazı yüklerin taşınması mümkün değildir.

Adapazarı Yük Asansörü

Yük Asansörü Çalışma Prensibi

İnşaatlarda yük taşıma zorunlulukları vardır. Gelişen teknoloji ile beraber basit yük asansörü sıklıkla kullanılır. Bu taşıma işlemlerinin iş makineleri ile de yapılması sağlanabilir. Ancak zaman kaybı, maddiyat artışı, iş kazası oluşturma riskleri bulunur.

Basit çapta düzenekler eskiden yardımcı olsalar da gelişen günümüz dünyasında bu işlemlerin yük taşıma asansörleri ile kolay bir şekilde yapılması sağlanır. Personel ve yük asansörü, halatlı, pistonlu, rampalı, makaslı gibi çeşitlere sahiptir.

Yük asansörleri, üretim şekilleri, taşıma kapasiteleri, kullanım amaçları açısından farklı çeşitlerde üretilir. Halatlı yük asansörü en sık kullanılan modeller arasında yer alır. Bunun yanında pistonlu ve rampalı modeller de bulunur.

Makaslı yük asansörleri, farklı kullanım seçenekleri yanında endüstriyel ve lojistik alanlarda da sıklıkla kullanılan ürünlerdir. Kullanılacak alanlar ve iş yapılarına uygun olarak tasarlanma şansları vardır. Makaslı yük asansörleri, katlar arasında yer alan boşluklara ve duvarlara uygun olarak tasarlanabilir. Bu asansörlerin taşıma kapasiteleri oldukça fazladır. Bunun yanında seyir mesafeleri ise azdır. Aşırı yüklenmelere karşı üst kademe emniyet sistemi bulunur.

Rampalı yük taşıma asansörleri yer tasarrufu sağlaması bakımından sıklıkla tercih edilir. Kullanılan yük taşıma platformları hareketli olduğu için yer tasarrufu sağlama özelliği bulunur. Bu sayede seyyar yük asansörü modellerinin katlanması ve yer değişikliğinin sağlanması mümkün olur. Halatlı yük asansörleri 10 ile 30 metre seyir mesafesine sahiptir. Halatlı yük asansörleri ile çok fazla yük taşımak mümkün olur. Yatırım maliyetlerinin düşük olması yanında onarım maliyetlerinin yüksek olduğu söylenebilir. Firmamızdan dilediğiniz yük asansörü modellerini alabilirsiniz.

Daha falaz bilgi için; https://simseksan.com/iletisim